Polityka prywatności i przetwarzania danych osobowych

Przyznajemy się: chrupiemy ciastka nałogowo, a na naszej stronie stosujemy pliki cookies. Jeśli nie masz na nie ochoty, możesz dokonać zmiany ustawień w swojej przeglądarce (korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dot. cookies oznacza, że będą one zamieszczane na Twoim urządzeniu).

Jeśli lubisz czytać regulaminy, to przeczytaj poniższą „Politykę prywatności” oraz „Politykę przetwarzania danych osobowych”.

Polityka prywatności

Opisana polityka plików cookies odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do Guarana Biznes sp. z o.o.

Ciasteczka (ang. cookies) – niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (zazwyczaj na twardym dysku). Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.

Źródło: www.wikipedia.pl

Wykorzystujemy pliki cookies w celu:

  • dostosowania serwisu do preferencji użytkowników,
  • pozyskiwania anonimowych danych dotyczących sposobu, w jaki użytkownicy korzystają z serwisu,
  • ułatwienia użytkownikom poruszania się po stronach serwisu i korzystania z niego,
  • zapewnienia standardów bezpieczeństwa.

Stosujemy pliki cookies „stałe” oraz „sesyjne”. Pliki cookies „stałe” pozostają w przeglądarce internetowej urządzenia do czasu ich usunięcia przez użytkownika bądź do z góry ustalonego czasu określonego w parametrach pliku cookies. “Sesyjne” pliki cookies pozostają w przeglądarce do momentu jej wyłączenia lub wylogowania się ze strony internetowej na której zostały zamieszczone.

Pliki cookies wykorzystywane są również przez podmiot współpracujący z Guarana Biznes sp.z  o.o.

  • Google Inc. Wykorzystujemy usługi Google Analytics, które legitymują się własną polityką prywatności. Polityka ochrony prywatności Google Analytics > http://www.google.pl/intl/pl/analytics/privacyoverview.html
  • Sugester sp. zo.o. Wykorzsytujemy czat na stronie. Polityka ochrony prywatności Sugestera: https://sugester.pl/cookies

Wszystkie nowoczesne przeglądarki pozwalają na włączenie bądź wyłączenie mechanizmu ciasteczek (domyślnie zazwyczaj jest on włączony). Jeśli nie chcesz otrzymywać plików cookie, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Informacje na temat zmiany ustawień dotyczących ciasteczek w poszczególnych przeglądarkach dostępne są na poniższych stronach:

Chrome > http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Firefox > http://support.mozilla.org/pl/kb/W%C5%82%C4%85czanie%20i%20wy%C5%82%C4%85czanie%20obs%C5%82ugi%20ciasteczek

Internet Explorer > http://support.microsoft.com/kb/196955

Opera > http://help.opera.com/Windows/12.10/pl/cookies.html

Safari > http://support.apple.com/kb/PH5042

Instrukcje dla urządzeń mobilnych:

Android > http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Blackberry > http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/32004/Turn_off_cookies_in_the_browser_60_1072866_11.jsp

iOS (Safari) > http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL

Windows Phone > http://www.windowsphone.com/pl-pl/how-to/wp7/web/changing-privacy-and-other-browser-settings

Polityka przetwarzania danych osobowych

Kto przetwarza Twoje dane osobowe?

 

Dane przetwarza Guarana Biznes sp. z o.o., Krzeszowska 13A, 54-032 Wrocław, która jest administratorem danych osobowych.

W sprawie danych osobowych możesz kontaktować się poprzez adres email nowaenergia@guaranabiznes.pl lub pisemnie kierując korespondencję na nasz adres.

 

Jakie dane przetwarzamy?

Przetwarzamy dane osobowe, które podajesz podczas kontaktu z nami w sprawie uzyskania oferty oraz świadczenia usług doradczych i szkoleniowych. Są to następujące dane:

  1. imię i nazwisko,
  2. adres e-mail,
  3. adres,
  4. numer telefonu.
  5. informacje na temat Twoich potrzeb biznesowych i szkoleniowych.

 

Przetwarzamy także dane niezbędne do zawarcia umowy, wystawienia faktury i realizacji płatności oraz prowadzenia ewidencji księgowej  tj.

  1. nazwa firmy,
  2. adres firmy,
  3. numer konta bankowego,
  4. NIP, REGON.

 

Po co nam Twoje dane?

Potrzebujemy Twoich danych aby:

  1. skontaktować się z Tobą telefonicznie,
  2. wysłać maila w związku z realizacją usług,
  3. realizować usługę doradczą lub szkoleniową,
  4. wysłać newsletter z aktualnościami na temat związany z Twoją działalnością,
  5. wystawić faktury i sporządzić umowy,
  6. prowadzić sprawozdawczość wewnętrzną w ramach systemu zarządzania jakością ISO.

Twoje prawa

Przysługuje Ci prawo do:

  1. dostępu do Twoich danych i otrzymania ich kopii,
  2. sprostowania (poprawiania) Twoich danych,
  3. usunięcia Twoich danych,
  4. ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
  5. wniesienia sprzeciwu w stosunku do przetwarzania danych,
  6. przenoszenia danych, które dostarczyłeś,
  7. wniesienia skargi do organu nadzu – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwego organu nadzorczego,
  8. wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych.

W celu wykonania swoich praw wyślij żądanie pod adres email nowaenergia@guaranabiznes.pl

Udostępnianie danych

  1. Nie udostępniamy danych żadnym zewnętrznym podmiotom.
  2. Nie powierzamy danych żadnym zewnętrznym podmiotom do dalszego przetwarzania poza procesorem danych tj. firmą Sugester sp. z o.o., która jest producentem naszego systemu CRM.
  3. Dane nie będą przekazywane do państw poza obszar Unii Europejskiej.
  4. Dane będą przechowywane do momentu odwołania zgody.